IMG_1416Foto: Andreas Varildengen / www.varildengen.se

Med två otroliga säsonger bakom sig, väljer nu Anitra Nilsen, från Anitra Motorsport, att byta klubb inför 2015. Anitra kommer från SMK Eda och ansluter sig till MK Team Westom.

2015 satsar Anitra på att köra RallyX och eventuellt EM i Supercar Lites klassen. Men givetvis fortsätter hon med folkrace i seniorklassen.

” – 2013 samt 2014 var helt otroliga säsonger för min del, alla tävlingar har gått bra som jag kört. Vi har haft något motorras någon tävling, men utöver det har det fungerat bra. Jag har dessutom vunnit Norges största tävling, Lanskampen, två år i rad, berättar Anitra med ett stort leende.”

Lanskampen, är den tävling i Norge som alla norskar satsar fullt på. Med andra ord, stenhård konkurrens.

” – Det finns ingen större tävling i Norge, fyller Anitra i.”

Anitra klarade även att kvala in till Senior Landsfinalen.

” – För att komma dit, måste man köra utvalda tävlingar i seniorklassen och ta sig till A-final. I år lyckades jag kvala två gånger dit, kul då det också är en av Norges största tävlingar, fortsätter Anitra.”

Vi pratar vidare och det framkommer att vår nya förare är en tjej som ligger i.

” – Jag har bland annat vunnit två cuper, Amsbergscupen och Dalaserien. Jag har kört seniorklassen och tycker att jag presterat riktigt bra resultat. Att jag dessutom hamnat i A-final i alla tävlingar på festivaler i damklassen och i seniorklassen har det också blivit många A-finaler, är jag extra nöjd med, avslutar Anitra historien om de två sista åren”

2015 då Anitra? Vad har du i sikte?

” – Vi hoppas på att få till en lösning för att köra både RallyX och EM i Supercar Lites. Efter testet i Strängnäs och möten med ett par team så hoppas jag verkligen att satsningen går i lås, säger Anitra.”

Vi på MK Team Westom ser fram emot en säsong med ytterligare en stark förare i vårt stall. Efter vårt möte i Anitras verkstad, belägen i Koppom, känner vi att Anitra kommer att tillföra en ny dimension i vår klubb. Att hon dessutom är en tjej som satsar stenhårt för att nå Supercar Lites men samtidigt fortsätter med folkrace tycker vi är jätte positivt och ser fram emot 2015 och ett givande samarbete.

” – Jag vill fortsätta med folkrace jämsides med min satsning mot Supercar Lites för att fortsätta utvecklas, fortsätter Anitra”

Givetvis får ni se Anitra på vår folkracepremiär, 2-3 maj, på Westombanan. Vi i föreningen håller alla tummar vi har att tillgå för att satsningen mot RallyX går i lås så vi även får en hemmaförare i den klassen.

” – Jag kommer att köra flera stora tävlingar både i Sverige och Norge, om inget krockar med rallycrossen om satsningen kommer i hamn. Lanskampen, damlandsfinal, senior landsfinal, NGK Masters kommer jag att köra. Sedan får vi se om jag hinner med Vimmerby eller Motala också. Vem vet? Jag kanske kör många fler tävlingar än detta, säger Anitra samtidigt som vi får en liten hemlighetsfull blick”

Anitra, tack för ikväll. Vad händer nu?

” – Nu ska jag försöka ta lite julledigt, sedan ser jag verkligen fram emot att satsa tillsammans med MK Team Westom för säsongen 2015, säger Anitra”

” – Vi har sedan tidigare Johan Kristoffersson i Supercar-klassen och Daniel Lundh, EM-guld 2014, i Touringcar. Därför ser vi med spänning fram emot Anitras ankomst till oss, säger Per Dahlman, ordförande i MK Team Westom”

Där var kvällens besök hos Anitra Motorsport slut och vi styr skutan hemöver med en ny stark förare i föreningen.

Anitra, varmt välkommen till oss i MK Team Westom och Westombanan. Vi hoppas att du kommer att stortrivas!