11034168_914593218584950_5146299133453344504_nFoto: Anitra Nilsen Motorsport

I helgen var det dags igen, Anitra Nilsen slog till med ytterligare en pallplats i inledningen av säsongen 2015!

Med en nybyggd bil, som inte ens hann testas innan avfärd, styrde teamet mot Borlänge. Med ett tufft startfält i damklassen, kände Anitra att detta kunde gå hur som helst.

” – Första heatet började bensinpumpen att lägga av, men jag lyckades ta en andra plats. Efter byte av pumpen, vann jag både andra och tredje heatet, säger Anitra.”

Med bäst poäng av alla damerna, var det först in i A-final som gällde.

” – När starten gick var vi 5 bilar i bredd och som vanligt vill ju alla först. Men denna gången bromsade jag och la mig bakom, vilket var tur, för det blev kaos. Väl ut ur kaoset var jag tvåa, dessvärre var banan jättedålig och svårkörd. Så fort man åkte utanför spåren kastades man över hela banan. Så jag blev liggandes bakom ledaren ända in i mål.”

På grund av banans skick var det inte lätt att köra om, för att satsa på seger.

” – Ledaren körde mycket saktare, men eftersom skicket på banan var som det var, så kunde jag inte ta mig om hur mycket jag än försökte. Över mållinjen låg vi jämsides, men hon drog det längsta strået denna gång. ”

2015 har knappt börjat, men redan har Anitra tagit 1 vinst i både dam och senior, samt nu en andra placering.

” – Jag hade skjutit en del på ledaren, så jag visste att en svart flagg kunde bli dömd väldigt lätt, så jag fick ta det lite lugnare. Men jag är jätte nöjd med dagens andra plats. Säsongen 2015 har börjat väldigt bra, nu ser jag verkligen fram emot resten av året, avslutar Anitra”.